Italië Bruneck / Brunico wandeling vanaf de camping

Middagwandeling vanaf Ansitz Wildberg

Na onze reisdagen tijd voor een wandeling. We starten met een kleine lichte wandeling vanaf de camping naar Bruneck (Italiaans Brunico). Helaas is het bewolkt maar is het gelukkig wel droog.

De wandelroute naar Bruneck is op twee manieren mogelijk. Langs de spoorbaan of langs de rivier. Wij kiezen heen voor de route langs de spoorbaan. Maar eerst gaan we in het centrum van Sankt Lorenzen een Italiaanse cappuccino drinken. We doen dit op het terras bij gasthof Post. Van onze juni vakantie wisten we dat je hier een prima cappuccino kan drinken. Later in de vakantie komen we er ook achter dat je hier zeer goed kunt eten. Als je dan toch in het centrum van Sankt Lorenzen bent raden we je aan de overzijde in de kerk te gaan kijken. Als je wilt weten waarom? Klik dan hier.

Je kan merken dat het minder weer is. Normaal zijn op de route veel fietsers onderweg die de Pustertalradweg rijden. Vandaag komen we maar een enkele fietser tegen.

De afstand naar Bruneck centrum is ongeveer 5 kilometer. De weg langs de spoorlijn is saai en landschappelijk niet van grote schoonheid.

Bruneck ligt centraal in het Pustertal. Het centrum is middeleeuws en op de schlossberg ligt het Ripa Museum van Reinhold Messner wat wij later tijdens deze vakantie door het koude en slechte weer nog zouden bezoeken.

We zijn naar Bruneck gegaan onder andere omdat we een e-bike willen huren. We gaan langs bij bij Bike rental Süd Tirol om een e-bike te reserveren voor de volgende dag. Hier blijkt dat ze geen passende e-bike voor Peter hebben. Een frame in zijn lengte is niet beschikbaar. Als alternatief gaan we naar Papin Sport. Daar zijn de city e-bikes oud en slecht onderhouden. Als alternatief kiezen we voor een mountain e-bike welke we morgen gaan afhalen en voor 2 dagen reserveren. We schrikken wel van de huurkosten € 52,= per fiets per dag. Bij ons verblijf vorig jaar in Naturns bij Meran huurden we bij Ötzi bike academy goedkoper en kregen een betere kwaliteit. Later zouden we de huurperiode wijzigen maar daarover op de volgende pagina meer.

Na het vastleggen van de e-bikes wandelen we richting centrum. Bij aankomst zien we een markt. We hopen op een markt met locale producten maar helaas het is een vlooienmarkt. Toch slenteren we over de markt en staan verbaasd welke rommel er aangeboden wordt.

We maken een ronde door het centrum voordat we weer de terugweg naar Sankt Lorenzen aanvaarden. De terugweg wandelen we langs de rivier de Rienz. Dit is dezelfde route welke we afgelopen juni met de e-bike reden toen we onderweg waren naar Bozen.