Italië en Oostenrijk zomervakantie 2024

Heenreis met stop bij camping Aumühle en Christophorus

Zomervakantie 2024 staat voor ons op het punt om te beginnen. Door de drukte op de campings zijn we helaas genoodzaakt om de campings te reserveren. De periode dat je op de bonnefooi kon gaan kamperen ligt na de coronatijd achter ons. Deze zomer gaan we 13 nachten naar Camping Ansitz Wildberg in Süd Tirol in Sankt Lorenzen vlakbij Bruneck en omdat we het vorig jaar zo gemist hebben 7 nachten naar onze favoriete camping Natürlich Hell in Fügen in het Zillertal. De overige dagen van de 6 dagen van onze 4 weken vakantie gebruiken we om ons gemak de heen en terugweg af te leggen.

Ingang camping Aumühle.

De eerste overnachting is zoals we de laatste jaren steeds doen bij camping Aumühle in Schweppenhausen (recensie). Deze ligt op ongeveer 430 kilometer vanaf Purmerend. Een prima afstand voor de 1e etappe. Wanneer we bij de camping aankomen is de receptie dicht. Uit voorzorg hadden we deze camping gereserveerd omdat deze in 2023 om 17:30 al nee moest verkopen aan degene die een plekje zochten voor een overnachting. Dit keer zijn we op dinsdag vertrokken en is het rustig. Op de receptie hangt een papier op welke plaats we de caravan mogen neerzetten. We kunnen op deze camping aangekoppeld overnachten. Gelukkig hebben we een maaltijd van thuis meegenomen want het restaurant is in deze periode op maandag en dinsdag gesloten. De beheerder komt nog wel even rond 19:00 checken wie wij zijn en een wifi code afgeven. Betalen mogen we morgenochtend vanaf 08:00 uur bij de receptie. Emmy gaat ’s morgens afrekenen en koopt ook nog enkele flessen wijn. Voor ons zelf en voor Jan en Paula, die deze besteld hebben. Als Jan en Paula in het voorjaar naar hun vaste camping Kleinenzhof (recensie) in Bad Wildbad in het Zwarte Woud reizen, nemen ze voor ons ook altijd een paar flessen mee.

Receptie camping Christophorus.

De volgende dag vertrekken we op ons gemak vanaf camping Aumühle. Afhankelijk van hoe voorspoedig de rit verloopt plannen we een 2e overnachting in. Ondanks de vele wegwerkzaamheden in Duitsland hebben we alleen een lange file op de A8 bij Pforzheim. Hier lopen we behoorlijk tijdverlies op. Rond 15:30 zijn we in de buurt van Kirchberg aan de Iller. We beslissen om te overnachten bij camping Christophorus (recensie) . We hebben 340 kilometer gereden en vinden het tijd om te stoppen. We hebben de camping niet gereserveerd. Vorig jaar vertelde de receptioniste, dat er na het laatste weekend van augustus, einde zomervakantie van diverse landen, zonder reservering een plek kunt krijgen.

Op deze camping komen we graag omdat er een Grieks restaurant op de camping is. Ook dit keer bezoeken we het restaurant en genieten van de Griekse specialiteiten. Het is heerlijk weer zodat we op het terras kunnen eten.

Na het eten zitten we nog lekker voor de caravan tot het langzaam donker wordt en tijd is om naar binnen te gaan. De volgende dag overleggen we met elkaar, de camping in het Pustertal hebben we pas vanaf vrijdag geboekt. Doordat Peter een wisseling van rooster had konden we 1 dag eerder vertrekken uit Nederland. De keuze is nu nog 1 overnachting in Oostenrijk of de camping bellen en vragen of we 1 dag eerder kunnen aankomen. We besluiten het laatste. We bellen de camping en deze geeft aan dat met wat schuiven er een plaats 1 dag eerder beschikbaar is.

We vertrekken op ons gemak, de afstand vanaf Kirchberg an der Iller naar Sankt Lorenzen is 300 kilometer. Echter deze gaat wel over de Fernpass en de Brennerautobahn. Beiden staan bekend om druk verkeer. Over de Fernpass rijden we vanaf het begin tot het einde alleen maar file. Op de Brennerautobahn gaat het ook langzaam vooruit maar in ieder geval rijdt het. We hebben gekozen voor de service digitale trajecttol FLEX van ASFiNAG (informatie). Het voordeel is dat we gebruik kunnen maken van de tolpoorten van Videomaut en de tolpoort van de vrachtwagens. Vooral de laatste is met de caravan erg prettig. We vertrekken rond 10:00 uur en zijn pas om 15 uur 30 op onze plaats van bestemming camping Ansitz Wildberg (recensie)

We melden ons bij de receptie en na het inchecken worden we, omdat we voor de eerste keer op deze camping zijn, keurig naar onze plaats begeleid. We hebben gekozen voor een premium plaats op het Sonnenplateau. Deze plekken zijn ruimer en voorzien van wateraansluiting, afvoer en een 16 ampere stroom aansluiting.

Onze eerste indruk van de camping geeft een goed gevoel. Uitstekend sanitair en een ruime plaats. Helaas is de plek niet vlak en moeten we de caravan neerzetten op een manier die voor ons de laatste keuze is. Meer over deze camping op onze recensie pagina. De vakantie kan beginnen, dat deze door een uitloper van storm Boris een andere invulling zou krijgen dan gepland, konden we bij aankomst niet vermoeden.