2015 Korte vakantie Gramai Alm

Drie dagen in Oostenrijk verblijf in Alpengenusshof Gramai Alm bij Pertisau

 

Eind juni 2015 gaan we voor een korte vakantie naar Oostenrijk. We vertrekken op zondag waar we in Kinding, Altmühldal, Beieren, Zuid Duitsland overnachten. Op maandagmiddag aankomen in Oostenrijk, dinsdag en woensdag gaan wandelen en op donderdag weer terug.

Traditionele koffiestop op de A30 bij de BP

Aanleiding is het winnen van een tegoedbon voor twee overnachtingen voor één persoon via Facebook voor het Alpengenusshof Gramai Alm bij Pertisau. De Gramai Alm ligt 7 kilometer achter Pertisau in het Karwendeldal. Absolute rust verzekerd en een aanrader voor iedereen die eens verwend wil worden.

We vertrekken 's morgens om 8.30 uur van huis. Het is zondag en rustig op de weg. Na 743 kilometer arriveren we in Kinding bij Gästehaus Biedermann. De rit heeft inclusief pauzes 8,5 uur geduurd. We zijn niet ontevreden.

 

Tijdens de wintersport vakantie in 2010 hebben we al een keer eerder bij Biedermann overnacht. Toen hadden we een ruime en nette kamer in het bijgebouw met balkon.

Dit keer is Xela onze hond mee, vermoedelijk is dat de reden dat we een kamer in het hoofdgebouw krijgen.

Deze kamer is niet zo ruim en modern als de kamer in 2010 aangezien het maar voor één nacht is maken we er geen probleem van.

Het gästehaus beschikt over een grote tuin met zwembad waar het bij de warme temperatuur van vandaag goed toeven is. Voordat we gaan eten bij Gasthof Krone ontspannen we van de reis.

Na een goede nachtrust en het ontbijtbuffet gaan we verder. We rijden tot Holzkirchen net na München over de snelweg. Vanaf hier gaat het over de tweebaanswegen langs de Tegernsee waar we in het plaatsje Tegernsee bij Kreutzkamm am See op het terras een heerlijke cappucino drinken met uitzicht over het meer.

Tegernsee

Tegernsee

Op het terras van café Kreuzkamm am See in Tegernsee

Tegen de middag arriveren we in het Karwendeldal bij Pertisau. We zijn hier al eerder geweest maar het blijft indrukwekkend om het bergmassief zo te zien.

Alpengenussgasthof Gramai Alm

 

Gramai Alm is een echt verwen gasthof met prachtige kamers. Wij verbleven in kamer type Edelweiß met een mooi zitje, op het zuiden gelegen met indrukwekkend uitzicht en een regendouche in de badkamer.

Uitzicht vanuit onze kamer op de Gramai Alm
Uitzicht vanuit onze kamer op de Gramai Alm

Kamer Type Edelweiß
Badkamer

Regendouche

En bovenstaande mooie spreuk hangt op het toilet.