Maxhütte

Wandeling vanuit het bergsteigersdorp Ginzling naar de Maxhütte in het Gunggltal

 

De eerste dag in onze vakantie dat de wekker gezet word. We hebben afgesproken om 10 uur bij de parkeerplaats in Ginzling om met Marie-Louise en Drees welke wij kennen van de Alpenfreaks om een wandeling te maken.

We parkeren de auto bij het informatie centrum in Ginzling en moeten nog even wachten tot dat onze Limburgse vrienden arriveren.

 

Marie-Louise en Drees zijn op vakantie met broer en zwager (schoonbroer voor de Limburgers) Frank. Met zijn vijven, nee eigenlijk met zijn zessen, want ook Xela hoort bij het gezelschap, gaan we op stap.

Foto Marie-Louise Gielen

We wandelen vanaf de parkeerplaats ongeveer 300 meter langs de Bundesstrasse waar we het bord met de afslag naar de Maxhütte tegen komen.

Achteraf was er ook hier de mogelijkheid geweest tot parkeren, het had in ieder geval het saaie stuk langs de weg gescheeld.

Vanaf hier gaat het gestaag omhoog. Door het bos worden snel al vele hoogtemeters gemaakt.

Foto Marie-Louise Gielen

Xela toont opnieuw aan dat haar roots in de bergen liggen en klimt en klautert zonder problemen naar boven.

Na ongeveer 45 minuten geklommen te hebben door het bos komen we uit bij de beek die we blijven volgen tot we aan de Maxhütte komen

Het is hier schitterend, ik kan me best voorstellen dat we hier nog eens terug komen en dan achter de Maxhütte verder het dal in gaan.

De Maxhütte is een "urige" hut gebouwd in 1823 gebouwd door de Fursten von Auersperg als jachthut.

Al eeuwen word de hut gebruikt bij de jacht in het Gunggltal. Sinds 1976 is de hut bewirtschaftet.


Foto Marie-Louise Gielen

Door de bemoeinissen van diverse pachters is de hut een geliefde bestemming geworden voor (berg)wandelaars en jagers.

Foto Marie-Louise Gielen

De hut ligt aan het begin van het Gunggl-Hochltal

 

 

 Foto Marie-Louise Gielen

Het uitzicht richting Gunggltal vanaf de hut.

Maxhütte (klik voor de website)

Het is druk op het terras we vinden met moeite nog een plekje. In het zonnetje genieten we van de koele drankjes en een hapje.

Foto Marie-Louise Gielen

De terugweg is gelijk aan de heenweg. Omdat het bergafwaarts gaat heb je korter nodig. Omdat we ons zo ingespannen hebben vinden we dat we wel een ijsje verdiend hebben. Uiteraard komen we terecht bij de beste conditorei in het Zillertal, Gredler in Zell am Ziller

Foto Marie-Louise Gielen

We sluiten de dag af met een gezamelijke maaltijd op het terras van het camping restaurant van de camping waar wij staan, camping Hell in Fügen. Het eten is zoals altijd voortreffelijk. Een gezellige en leuke dag is voorbij. Marie-Louise, Drees en Frank bedankt voor jullie aangename gezelschap. We doen het graag nog eens over.

Foto Marie-Louise Gielen

meer ervaren ›