Autobahn camping Wertheim Bettingen

Terugreis, slechte ervaring met autobahn camping Wertheim Bettingen

 

Donderdag 25 juni 2009

 

Vandaag een reisdag, het wordt tijd om terug te gaan naar Nederland. Jan en Paula willen op vrijdag in Nederland zijn op de camping in Buurse waar zij hun vakantie nog een weekje gaan voortzetten. Wij hebben besloten om met hun mee te reizen en onze vakantie ook af te sluiten op de boerderij camping de Beek. Omdat we niet achter elkaar aan willen rijden wordt er altijd afgesproken op welke camping er overnacht word. Dit keer is er gekozen voor camping Wertheim Bettingen. We vertrekken van camping Hell in de wetenschap dat we over een aantal weken hier weer zullen zijn. We worden uitgezwaaid door Cornelia en Werner en gaan op pad. Zoals altijd maken wij een koffiestop vlak voor München bij Raststätte Holzkirchen. Deze ligt met de caravan op anderhalf uur rijden. Het is lekker om met een lege blaas en de smaak van koffie de ring van München autobahn 99 op te gaan. Mocht je dan in de file terecht komen is het minder erg.

 

Gelukkig voor ons is de doorstroming op de ringweg goed en soepeltjes bereiken we de A9 richting Nürnberg. Rond 16.00 uur bereiken we Wertheim Bettingen waar de overnachtingcamping gelegen is. Bij aankomst schrikken we ons wezenloos. Dit is een camping waar wij niet willen staan. Normaal gesproken hadden we rechtsomkeer gemaakt maar we zien dat Jan en Paula al geïnstalleerd zijn.

 

 

Rest ons niets anders om ons ook een plekje te laten aanwijzen. Nu vragen jullie natuurlijk af waarom wij zo geschrokken zijn? De camping is zeer in trek als overnachtingcamping. Ligt letterlijk op een steenworp afstand van de drukke autobahn waar je ook geluidsoverlast van hebt. De eigenaar zet werkelijk iedereen hutje bij mudje. Je kan zo bij de buren aan tafel aanschuiven. Als we even snel tellen komen wij tot 300 combinaties die hier overnachten. Met 4 dames en  4 heren douches en totaal 12 toiletten lijkt mij duidelijk dat dit niet genoeg is. Kortom genoeg ingrediënten om deze camping te mijden! Gelukkig hebben wij een chemisch toilet zodat we niet van het sanitair van de camping afhankelijk zijn. Het douchen morgenochtend laten we voor één keer wel schieten.