Steinach am Brenner en Trins

Bezoek aan de Steinacher vrienden. Wandeling door de wiesen in Trins

 

 

Zondag 7 juni 2009

Wanneer we op zondagochtend wakker worden schijnt er een waterig zonnetje. Het ziet er naar uit dat het toch nog mee valt met het voorspelde slechte weer. We ontbijten en stappen in de auto om naar Steinach am Brenner te rijden. Een rit van ongeveer drie kwartier. In Steinach am Brenner wonen onze Oostenrijkse vrienden welke wij als het even kan bezoeken tijdens onze reizen naar Oostenijk. Wanneer we bij hun arriveren regent het pijpenstelen en van de afgesproken wandeling komt in eerste instantie niet veel terecht. Als het tegen 14.00 uur een beetje opklaart stappen we in de auto om naar Trins te rijden..

 

Trins is een gemeente in Tirol. Het is het eerste dorp in het Gschnitztal welke bij Steinach am Brenner in het Wipptal mondt. Trins ligt aan de voet van de 2241 meter hoge berg Blaser. De huizen in de oude kern zijn in Retoromaanse stijl dicht op elkaar gebouwd. Een bijzonder gebouw in het dorp is Schloss Schneeberg welke niet geopend is voor bezichtiging en in particuliere handen is. Trins werd rond 1307 als eerste genoemd onder de naam Trunnes

 

De auto wordt geparkeerd en we maken een rondgang door het dorp en over de "wiesen". Net als we denken dat het allemaal wel mee valt besluit Pluvius ons weer te trakteren. We vluchten naar Haus Wanner en brengen met onze vrienden nog een gezellige middag en avond door. Voor we weten is het laat en tijd om naar het Zillertal af te reizen.