Saltaus / Saltusio

Verplaatsing naar camping Passeier

 

Vrijdag 12 juni 2009

Noodgedwongen is het voor ons vandaag weer een reisdag. Er was namelijk niet langer plaats op de camping waar we nu zijn. De afstand is niet zo groot. We gaan van Naturns naar Saltaus in het Passeiertal. Een afstand van maar 25 kilometer maar welke toch met een caravan aangekoppeld ongeveer 50 minuten duurt. Dit komt doordat de weg van Meran naar Saltaus een smalle pasweg is waar de gemiddelde snelheid laag ligt. Om de camping te bereiken moet er in Saltaus over de parkeerplaats van de Hirzerseilbahn gereden worden. Wanneer het erg druk is kan dit een probleem zijn omdat de parkeerders er niet op rekenen dat er caravan combinaties rijden. Zij parkeren dan zodanig dat de chauffeur van de combinatie met het zweet in zijn handen staat. Gelukkig voor ons valt het vandaag mee. Wel moet bij het dalen nog even een ram op de toeter gegeven worden omdat een aantal seilbahn gebruikers denken dat ze op de boulevard vanZandvoort lopen. Zonder kleerscheuren arriveren wij op camping Passeier

Passeiertal is een dal in de Italiaanse provincie Sud Tirol. Het Passeiertal ligt ten noorden van de provinciestad Meran en loopt door tot aan de grens van Oostenrijk op het Timmelsjoch. Binnen het dal vind je het natuurgebied "Naturpark Texelgruppe". De plaatsen Moos, St Martin en St Leonhard liggen in het dal. Het dal is vooral bekend door de Tiroolse vrijheidsstrijder Andreas Hofer welke in Saltaus geboren werd.

 

 

We melden ons aan op de receptie en zetten de caravan op zijn plek. Nu we hier eenmaal staan valt het allemaal erg mee De camping is mooi gelegen en het sanitair is schoon en netjes. Ook is er nog een klein openlucht zwembad waar bij mooi weer in afgekoeld kan worden.

 

We gaan boodschappen doen en ontdekken gelijk ook een nadeel van de ligging van deze camping. Voor de boodschappen moet er met de auto naar het volgende of vorige dorp gereden worden. In Saltaus is geen winkel te bekennen, behalve een sportwinkel ook zijn er geen restaurants in de buurt. De rest van de dag brengen we luierend door. Het uitzicht vanaf de camping is mooi. Oordeel zelf.