Hirzergebiet

De Alpenrosenwandeling

 

Zaterdag 13 juni 2009

Omdat we vanaf de camping op de Hirzer Seilbahn kijken en we van diverse camping buren horen en van diverse Alpenfreaks hebben vernomen dat je hier boven mooi kan wandelen is de keuze vandaag snel gemaakt, we maken vandaag een wandeling in het Hirzergebied. De lift ligt op 5 minuutjes lopen en bij de receptie van de camping zijn in de voorverkoop tickets te koop tegen een gereduceerd tarief. Bij de broodjes worden dus gelijk de liftbiljetten aangeschaft. We gaan met de lift naar boven en met een overstap in Prenn komen we in Klammeben aan.

Boven wordt een goede traditie in ere gehouden, er word cappuccino gedronken op het terras van gasthof Klammeben We genieten gelijk al van het uitzicht met blikken in het Passeiertall, op Meran en de rondomliggende bergtoppen.

 

We maken vandaag de Alpenrosenwandeling. Dit is een wandeling door het Hirzergebied langs diverse hutten.

 

Alpenrosenwandeling: van het bergstation Klammeben wandelen we via de Hirzerhütte, Reseggeralm naar de Tallneralm (2000 m). Vanaf daar gaan we via de "Alpenrosenhang" bergop tot het Rotmoos. Vanaf het Rotmoos gaat de weg bergafwaarts naar de Mahdalm (1990m)  en over de Hinteregger Alm terug naar ons uitgangspunt bergstation Klammeben. (wij hebben deze wandeling contra gelopen)

Lichte wandeling; wandeltijd ongeveer 3 a 3,5 uur

De mooiste tijd om deze wandeling te maken is eind juni als de Alpenrosen bloeien. Op de Alpenrosenhang staan de roosjes helaas nog niet volop in bloei toch komen we er al verscheidene in bloei tegen.

Bij de Hirzerhütte heeft de waard een rad in elkaar geknutseld en in de beek geplaatst wat een oorverdovend geluid maakt. Wie het mee wil beleven klikt op het filmpje. Ik kan me niet voorstellen dat je hier bij kan slapen.

 

We naderen de Mahdalm, het ziet er hier zo gezellig uit dat we besluiten om hier een stop in te lassen. Te meer omdat vanaf hier het pad omhoog gaat.

Na de inwendige mens versterkt te hebben gaat het bergopwaarts door het Rotmoos. De wandeling gaat dwars door beken en sompig moeras. Wanneer we boven komen kijken we op het pad welke we daar even gelopen hebben. We lassen nog een pauze in en genieten van het mooie uitzicht. Voor we het weten zien we in de verte Klammeben ons uitgangspunt liggen