Dolomietenrit

Via Auer / Ora en Karerpas naar Val di Fiemme

 

 

Woensdag 10  juni 2009 

 

Ondanks dat Süd Tirol bekend staat om zijn milde klimaat is het vandaag lekker maar niet overdreven warm. We gaan vandaag wat campings in de omgeving van Naturns verkennen en rijden ook de Dolomieten in om camping Valle Verde in Predazzo te bezoeken. Omdat we geen snelweg willen rijden gaan we over de staatstrasse (secundaire weg) richting Bozen. Bij Auer (Ora in het Italiaans) gaan we de Dolomieten in. Ook hier een prachtige pasweg die in de ronde van Italië niet zou misstaan.

We genieten van het ritje en geven onze ogen goed de kost. Al klimmend over de lange pasweg komen we in Val di Fiemme. Wanneer we in het plaatsje Predazzo aankomen blijkt de route naar de camping opgebroken te zijn. De omleiding is beschreven in het Italiaans (de voertaal is Italiaans in deze streek) en we dwalen dan ook rond en komen keer op keer op ons uitgangspunt terug. Ook zitten we in een "gps loch" geen ontvangst op de Tom Tom. Uiteindelijk zien we waar we steeds de fout in gaan. Midden in het centrum van Predazzo kan je vlak voor dat de weg opgebroken en afgezet is met hekken toch nog linksaf. We komen uiteindelijk dan toch op de camping uit die we willen bezoeken. Deze is mooi gelegen en de ontvangst is zeer vriendelijk. De receptioniste die een paar woordjes Duits spreekt doet haar uiterste best om ons te woord te staan. De camping en omgeving zien er aantrekkelijk uit echter omdat het voorseizoen is zijn de liften hier nog niet geopend, een minpunt dus. Ander nadeel is dat de rit vanaf de snelweg via de pas naar de camping bijna 60 minuten duurt.

Kortom we zijn wel wat wijzer maar er nog steeds niet uit op welke camping we vanaf komende vrijdag verblijven! We besluiten om toch nog een keer een kijkje te gaan nemen op de camping in Saltaus in het Passeiertal waar we gisteren weg gereden zijn. Via een toeristische route gaan we terug naar het Meranerland. Vanuit Predazzo rijden we richting Moena naar Pozza en via de Karerpas  (Passo di Costalunga) naar Bozen. Daar vandaan opnieuw naar Saltaus. De receptie van camping Passeier is nu wel bezet en we worden uiterst vriendelijk ontvangen door mevrouw Fleischman de eigenaresse. Onder de huidige weersomstandigheden, zon, ziet de camping er vriendelijker en toegankelijker uit. De kogel is door de kerk we gaan vrijdag naar Saltaus. Nu nog even Jan en Paula sms'en waar ze zondag verwacht worden en alles is geregeld. Op naar de caravan, morgen weer een wandeldag!