Lackenalm

Wandeling in het Schönachtal bij Gerlos naar de Lackenalm

7 t/m 28 juni 2008

 

 

Maandag 16 juni 2008

Tijdens de koffie vandaag worden de meningen gepeild. De vraag is of we nog verder gaan trekken naar Süd Tirol of naar de Gardasee dan wel hier op Hell blijven. Peter en Emmy hebben de afgelopen twee dagen bij Martin en Christine en bij Heiko en Juliette dankbaar gebruik gemaakt van de internetverbinding om de weersvoorspelling voor de komende dagen te bekijken. Ondanks dat we buiten koffie drinken is het niet super mooi weer maar wel aangenaam. Vanaf komende woensdag wordt er een weersverbetering verwacht en dreigen de temperaturen naar boven de 25 graden te gaan. Alle voor en tegen afwegende wordt er democratisch besloten dat we op Hell blijven.

 

Morgen gaan we een Zillertal Activ kaart kopen zodat we de komende dagen ook van de kabelbanen gebruik kunnen maken. Vandaag stappen we nog een keer in auto en rijden dalinwaarts richting Zell am Ziller. Hier slaan we af richting Gerlos wat ons doel voor vandaag is. Bij aankomst in Gerlos kost het nog wel wat moeite om de auto ergens te parkeren waar het geen "privat besitz" is. Uiteindelijk vinden we een openbare parkeerplaats.

 

 

We steken de beek over en wandelen over een asfaltweg richting de Lackenalm. Daar waar de asfaltweg stopt en overgaat in een schrotterweg is ook een speciale parkeerplaats voor de bezoekers van de Lackenalm onze bestemming van vandaag. Hadden we dit geweten hadden we ons een kwartiertje wandelen kunnen besparen. In een goed uur vanaf Gerlos (1263 meter) overbruggen we de 147 hoogte meters naar de Lackenalm (1405 meter). Onderweg komen we ook nog een unbewirtschafte alm tegen met de mooie naam Stinkmoosalm. Op de alm genieten we van het mooie uitzicht en keren weer terug naar Gerlos.

We rijden terug naar de camping maar uiteraard volgt er nog een stop in Zell am Ziller bij conditorei Gredler. In een lekker zonnetje genieten we van een ijsje. Dat beloofd wat voor het weer van morgen.