Maria Brettfall

Wandeling naar Maria Brettfall via de Schlitterersee

 

Donderdag 12 juni 2008

We starten op de camping en lopen in een goed uur via de fiets en wandelroute langs de beek naar Strass. Onderweg houden we nog een korte stop aan de Schlitterersee.

 

Dit zwemmeertje ligt even buiten het plaatsje Schlitters. Hier kan jong en oud bij mooi weer een verfrissende duik nemen. Tevens is er voor de jeugd een speeltuin en kan de inwendige mens versterkt worden in het seecafe. Wij vonden het gedeelte met de waterlelies waar niet gezwommen mag worden het mooiste. Tijdens onze stop reed een grote truck met aanhanger ondanks de aanwijzingen van zijn collega's het net nieuw geplaatste hek aan gort.

 

Strass is het eerste dorpje in het Zillertal. Daar ligt hoog boven op de rotswand het bedevaartsoord

Maria Brettfall met gelijknamig Jausenstation. Hier heb je een prachtige blik op het Inntal en Zillertal. Het Jausenstation en kerkje zijn vanuit Strass in 45 minuten bereikbaar. Bij het Jausenstation genieten we van een echte Brettljause.

 

 

 

 

We willen vanaf Maria Brettfall eigenlijk via Fügenberg retour naar de camping. We raken in gesprek met de pachteres van het Jausenstation die ons deze route af raad omdat deze te lang is en verwacht dat wij niet voor het onweer thuis zijn. Aangezien de Einheimische een beter zicht hier op hebben dan wij volgen wij haar raad op en wandelen dezelfde weg retour. Op de terugweg komen we weer langs de Schlitterersee en zien dat het hek inmiddels weer hersteld is. Wel zijn de verfsporen van de vrachtwagen nog duidelijk te zien.