Weissensee en Mitterersee

Rondwandeling om de meren bij de Fernpas

 

 

 

Woensdag 25 juni 2008

Wanneer we opstaan voelen we ons beiden gelukkig weer wat beter. Bij de receptie liggen diverse folders met wandelingen waarbij de wandelingen langs de meren (Seerundwanderung) ons het meeste aan spreekt.

 

De wandeling start direct op de camping. Langs het dorp Biberwier, Alpencamping en het dalstation van de Sommerrodelbahn geraken we op de Lärchensteig. In 60 minuten bereiken we Weissensee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier kopen we bij een snackkarretje een blikje om onze dorst te lessen. Vanaf de Weissensee zetten we koers naar de Mitterersee. een idylisch gelegen meertje waar in diverse mensen aan het zwemmen zijn. Helaas hebben wij de zwemkleding thuis gelaten maar dat weerhoudt ons er niet van om een voetenbad, zeg maar gerust kniebad te nemen. Het water is heerlijk en dat voor eind juni!

 

 

 

 

 

 

 

We vervolgen onze tocht maar schijnbaar zijn we ergens de fout ingegaan of heeft één of andere grappenmaker een bordje weggehaald. We eindigen op de Fernpasbundesstrasse met nergens meer een voetpad te bekennen. Wel een bushalte echter de bus is net geweest en komt pas over twee uur weer. Goede raad is duur, terugkeren hebben we geen zin in en langs de drukke Fernpas lopen al helemaal niet. Als we even verder kijken dan onze neus lang is zien we wel wat platgetreden gras op de berghelling.

We zijn blijkbaar niet de eerste die hier uitgekomen zijn. Als echte einheimischen dalen we de helling af. Hierbij hebben we veel baat bij de lessen van Martin onze Oostenrijkse vriend. Beneden langs het meer ligt overwoekerd met struiken een pad dat al lang niet meer gebruikt is maar ons toch leidt (eerder lijden) naar de geciviliseerde paden. Vanaf hier is het een makkie. We wandelen terug naar de camping om daar voor de caravan lekker te genieten van het mooie weer. Een wandeltocht van bijna 4 uur waarvan 30 minuten door zwaar terrein zit erop.