Meren in de buurt van het Antholzertal

Toblachersee - Dürensee en blik op de Drei Zinnen

 

Donderdag 21 juni 2007

Na de lange autorit van gisteren gaan we  vandaag in de omgeving kijken. De camping waar we nu staan is prima maar we willen toch even kijken of er nog alternatieven zijn. De eerste stop is aan de Toblachersee, hier is een gelijk genaamde camping aanwezig. Deze nodigt wat ons betreft niet uit tot kamperen. Deze strepen we dus af van het lijstje.

Marsha ruikt het water en je raad het al de eerste zwembeurt van die dag is gauw gemaakt. We willen eigenlijk een ronde om het meer wandelen maar zien hier van af omdat de eerste regendruppels vallen. Vanaf de Toblachersee volgen we nog een stuk de weg richting Cortina d'Ampezzo. Bij de Durensee maken we een stop en zwemt Marsha voor de tweede keer. 

In de verte zien we boven Cortina de donkere onweerswolken hangen. Als we de andere kant opkijken ziet de lucht er beter uit. We besluiten om te draaien en koers te zetten naar Sexten om campingpark Sexten te bekijken. Deze camping is schitterend gelegen met blik op de Drei Zinnen. Nadeel is dat de camping op 1500 meter ligt. De avonden en nachten zullen hier in het voorseizoen wel fris zijn. De camping zelf is top met navenante (top)prijzen. Echter in het laagseizoen zijn er wel aanbiedingen. Het is niet ondenkbaar dat wij hier nog een keer ons bivak houden.

Boven ons worden de wolken steeds donkerder en het ziet er onheilspellend uit dus snel richting camping. We zitten net in de caravan als het noodweer met hagel en stevige regenbuien losbarst. De bui duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna is het weer droog met een aangename temperatuur. We wandelen naar het dorp en eten bij pizzeria Willy een heerlijke pizza op het terras.