Ramsbergerwaldweg en Hollenzbergweg

Naar het Zillertal

Wandeling van Ramsau naar Mayrhofen via Ramsbergerwaldweg en Hollenzbergweg

Maandag 25 juni 2007

Wanneer we wakker worden zien we aan het gras en de camping dat het de hele nacht behoorlijk geregend heeft. De tijdelijke weg voor het sanitairgebouw is een grote modderpoel. Wanneer we straks vertrekken zal de caravan de sporen hier van wel met zich mee dragen. We ontbijten en maken op ons gemak de caravan en auto rijklaar. De rit naar Fügen waar onze favoriete camping Hell ligt is slechts 50 kilometer. Drie kwartier na vertrek staan we al bij de receptie. We worden gastvrij onthaald door Alois de eigenaar van de camping en we maken een praatje. Hij vraagt hoe lang we blijven omdat hij vanaf zondag 1 juli veel reserveringen heeft en vol stroomt, ook worden er vanaf 1 juli geen honden toegelaten.

 

 

 

Wij delen hem mede dat we uiterlijk tot zaterdag blijven. Het is dan geen probleem om een plekje te krijgen op ons favoriete laantje "Alte Wiese". Hier staan wij het liefst i.v.m. met het uitzicht op de Tuxer Alpen. De rest van de dag luieren we en wordt er gezwommen in het zwembad van de camping. Marsha onze witte herder is al een paar dagen niet lekker, diaree en overgeven, en is vandaag erg sloom. Dit zal ook gevolgen hebben voor de invulling van de rest van de week.

 

Dinsdag 26 juni 2007

Ondanks dat Marsha niet in haar hum is wil ze toch wandelen. Zodra wij onze bergschoenen aantrekken staat ze op en geeft aan dat ze mee wil. We rijden naar Ramsau en parkeren daar de auto bij de berglift. Via de Ramsberger Waldweg en Hollenzbergweg geraken we in Mayrhofen. Daar zoeken we de  conditorei op. Met uitzicht op de Penken genieten we van een cappuccino met apfelstrudel. Met de Zillertalbahn reizen we naar Ramsau terug.