Bergeralm in het Wipptal

Wandeling vanuit Nösslach naar de Bergeralm huisberg van Steinach am Brenner

 

Zondag 24 juni 2007

 

Na het ontbijt rijden we via de Brennerbundesstrasse, dit is de oude pasweg en tolvrij, naar Steinach om onze vrienden te bezoeken. Ook de Brennerpas was in de Romeinse tijd al een bekende pasovergang. Thuis bij hun wordt eerst een kopje koffie gedronken. Zij hebben sinds kort een Nespresso apparaat de tijd dat er een slappe bak geschonken word is dus voorgoed voorbij.

Na de koffie gaan we op pad. Doel is de Bergeralm de huisberg van Steinach. We rijden naar Nösslach en parkeren daar de auto tegenover Gasthof Humlerhof. Vanaf daar klimmen we op ons gemak naar Bärenbachl. Het is die dag behoorlijk druk op de alm. Veel Einheimischen zijn aanwezig, want er is een evenement voor de plaatselijke jeugd met allerlei spel- en sportonderdelen.

Boven aangekomen zetten we ons neer op het terras van Bärenfalle echter het geluid van de omroepinstallatie, welke is geplaatst voor het evenement, is zo luid dat een fatsoenlijk gesprek niet mogelijk is. Even verderop is de oude Bergeralm sennhutte. Deze is veel gemoedelijker en daar is wel een goed gesprek mogelijk.

We blijven hier heerlijk een tijdje zitten voordat we weer terugwandelen. Tijden de wandeling, waarbij een alternatieve route wordt gezocht door Erwin, zien we de schade die het onweer van deze week in de bergen heeft toegebracht. Het Wipptal is de woensdag ervoor getroffen door een zeer zware onweersbui zoals zij in tientallen jaren niet hebben meegemaakt. Terug bij de vrienden thuis even het internet op om te kijken of jong oranje Europees kampioen geworden is en de e-mail te controleren.

Een barbecue sluit de geslaagde dag af. Rond 21.30 stappen we in de auto om terug te gaan naar de camping. Een heerlijke dag is weer voorbij.