Antholzersee

Antholzertal, wandeling bij de biotoop Rasen en naar de Antholzersee

 

 

Vrijdag 22 juni 2007

 

Onze laatste dag in Sud Tirol. Dit betekent dat we in de ochtend de caravan weer rijklaar moeten maken. De ochtend is met het gebruikelijke ritueel van koffiedrinken en alle klusjes zo om. Omdat we die dag toch nog wat willen ondernemen zetten we koers naar de biotoop in Rasen.

De wandeling staat niet goed aangegeven dus klimmen wij via een klein pad naar boven. Even later is het pad verdwenen en tijdens het zoeken naar het vervolg van het pad worden we opgeschrikt door een hert dat vlak voor ons staat. Gauw Marsha bij ons gedirigeerd. Toch schrikt het hert en gaat er met een grote schreeuw vandoor.

We keren terug en vinden daar het juiste pad naar de biotoop. We wandelen daar een klein uurtje en genieten van de rust. Omdat Marsha haar dagelijkse portie zwemgenot nog niet gehad heeft rijden we verder richting de Stallersattel en laten haar nog even zwemmen in de Antholzersee.

In Oostenrijk zal er weinig tot geen mogelijkheid om te zwemmen zijn, door allerlei wettelijke regels en plaatselijke verordeningen. Voldaan keren we terug naar de camping om de dag met een goed boek en een maaltijd in het campingrestaurant af te sluiten. Voor het eten het enige vervelende incident van deze vakantie. In de verte valt onweer en zoals gewoonlijk gaat dit gepaard met plotselinge windvlagen. Omdat de luifel nog uit staat en zonder zij- en voorkant veel windgevoeliger is willen we deze oprollen. Wanneer we daar mee bezig zijn worden we verrast door een zeer harde windvlaag, de luifel slaat uit onze handen op het dak van de caravan. Een van de poten van de luifel breekt af en het vermoeden bestaat dat er ook een deuk in het caravandak zit. Aldaar is het niet goed te beoordelen. Naderhand thuis blijkt het gelukkig niet zo te zijn. De afgebroken poot blijkt d.m.v. een klein onderdeel weer te repareren. Achteraf valt het allemaal gelukkig mee maar op het moment zelf is het natuurlijk schrikken. Later blijkt dat het in Oost Tirol noodweer is geweest en dat de harde wind het staartje van het noodweer was.