Zimmerebene

Gasthof Zimmerebene wandeldoel net boven Mayrhofen

 

 

Maandag 3 september 2007

 

Tegen alle weersverwachting in worden we wakker met zonneschijn. Nu gaan we zeker nog niet op reis. De ochtend word doorgebracht met krant lezen en koffie drinken.

In de middag rijden we naar Mayrhofen. We wandelen naar Zimmerebene. Dit is een gasthof welke net boven Mayrhofen ligt. Bij de wandeling er naar toe heb je prachtig zicht over de plaats Mayrhofen en de omgeving.

    Wanneer we bij het gasthof aankomen begint het net te spetteren.

 

We drinken wat en gaan langzaam weer richting Mayrhofen. De terugweg kiezen we voor de steile route, achteraf een slechte keuze, onze witte herder Marsha moet een aantal steile open trappen af waarbij ze ook nog een lelijke tuimeling maakt. Met de schrik in de benen komen we beneden in het dorp aan.

 

Inmiddels is de motregen over gegaan in regenbuien. Op de terugweg maken we nog een tussenstop bij conditorei Gredler in Zell am Ziller. Deze is gelegen aan de rivier de Ziller en wordt altijd druk bezocht omdat zij een heerlijk terras hebben, ook bij regenweer zit je bij hun nog comfortabel. verder zijn zij bekend vanwege hun uitstekende gebak en sublieme ijscoupe's Hier moet natuurlijk nog een ijsje gegeten worden.

 

De avond brengen we door in het campingrestaurant. Het restaurant zit goed vol maar we kunnen plaats nemen aan tafel bij onze Duitse buren die ook al jaren op deze camping komen. De avond is om voordat we er erg in hebben. Onder het getik van de regen op de caravan vallen we in slaap.