Brixental

 

Wandeling van Westendorf naar Brixen via Bichling

 

Donderdag 30 augustus  2007

 

Wanneer we wakker gemaakt worden door Marsha weten we dat het de hoogste tijd is om op te staan echter we horen de regen tikken op het dak van de caravan. Na het ontbijt overleggen we wat gaan doen vandaag. Wanneer je met zijn tweeën bent zoek je een grote stad op of gaat een dagje Welnessen echter om de hond de hele cq halve dag alleen te laten in de caravan ligt niet in onze aard. Wij hanteren de spreuk: wij vakantie zij ook vakantie. Vakantie voor de hond is niet een halve of hele dag alleen in de caravan doorbrengen. We stappen in de auto en rijden richting het Brixental.

Hier zijn we vroeger meerdere malen op vakantie geweest en de wandeling van Westendorf naar Brixen is uitermate geschikt om ook bij regenachtig weer te doen. We parkeren de auto in Westendorf achter de politiepost en als we uitstappen is het droog. We wandelen door de wijk Bichling richting Brixen op de gemeente grens wanneer we het open veld in gaan begint het te regenen.

We herkennen de omgeving bijna niet meer. Bij Brixen word een tunnel aangelegd zodat het verkeer om Brixen heen wordt geleid ipv door het dorp. Verder ligt er een nieuwe ontsluitingsweg naar camping Brixen. Ook het weiland voor de camping en de camping heeft te leiden van de werkzaamheden. Hopelijk wordt alles netjes opgeknapt en kunnen de campinggasten straks weer genieten van hun uitzicht. Nu is het nog kaal en duidelijk niet af. Het ziet er niet uit maar zodra de tunnel open gaat zal de bevolking een zucht van verlichting slaken.

We lopen richting ons vaste restaurantje in Brixen het Brixner Thalhof, helaas is deze nog gesloten en besluiten we om wat te gaan gebruik in conditorei Koller met een Hollandse eigenaresse. We komen in gesprek met een aantal Hollanders die hier ook al jaren komen en ook zij zijn duidelijk geschrokken van de troep in het dorp. Ook merkten zij op dat het dorp het in de zomer niet zo druk heeft als andere jaren. Of dit te maken heeft met het mindere weer deze week of met de werkzaamheden wij weten het antwoord niet. Via het voetpad langs de doorgaande weg pakken we de eerste mogelijkheid om weer terug te komen op de wandelweg naar Bichling.

In Westendorf is de hoofdstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De boerenmarkt is neergestreken. Ondanks of desondanks het mindere weer is het erg druk. Er wordt van alles aangeboden van waskaarsen, honing, spek, brood, rieten manden tot almkaas. Nadat we even over de markt zijn gelopen pakken we de auto en rijden terug naar het Zillertal.