Zillertal Camping Hell Fügen

 

11 augustus t/m 2 september 2006

Vakantie 2006, Zillertal, we verblijven op onze favoriete camping Hell in Fügen. Het verslag is de eerste die door ons gemaakt is daarom niet zo uitgebreid als in de daar op volgende jaren. Alle begin is moeilijk maar toch vinden wij dat dit verslag op onze website thuis hoort.

 

Vorig jaar zijn we met onze vrienden Jan en Paula in juni naar Oostenrijk en Kroatie geweest. De bedoeling was om daarom deze zomer met elkaar een weekend te gaan kamperen. Omdat het enige weekend wat uit kwam het eerste weekend van onze vakantie was starten wij dit jaar voor het eerst onze vakantie in Nederland. Na het weekend vertrekken we naar ons geliefde Zillertal en staan zoals altijd op Camping Hell. Hoe de rest van de vakantie verloopt kan je lezen in ons reisverslag.

 

Vrijdag 11 en Zaterdag 12 augustus 2006

 

Vrijdagochtend 11 augustus de laatste spullen in de caravan en auto gepakt en klaar voor vertrek naar camping de Luttenberg in Overijssel. Hier brengen we de eerste twee nachten van de vakantie door samen met Jan en Paula die op hun beurt weer neef(je) Yorik uitgenodigd hebben. Simpelweg omdat wij geen gezamenlijk weekend konden plannen starten wij dit jaar voor het eerst onze zomervakantie in Nederland.

Zondag 13 augustus 2006

Na twee dagen van echt Hollands weer, regen maar ook zon en temperaturen van 24 graden gaan Jan en Paula weer richting Purmerend en vertrekken wij richting Oostenrijk. De bedoeling is om drie weken in ons favoriete Alpenland te blijven maar de afspraak is wel dat bij slecht weer we richting Kroatië gaan. Tenslotte is 1 verregende vakantie in juni voldoende! Na een uitgebreid ontbijt en koffie rijden wij via A1, A31 en A3 naar Girod (Montabaur) om op Camping Eisenbachtal de nacht door te brengen. Deze camping ligt in een biotoop waar de zeldzame ijsvogel nestelt. De omgeving nodigt uit tot wandelen en fietsen. Regen en zonneschijn zorgen voor onderstaande mooie foto!

Maandag 14 augustus 2006

Klokslag 9.00 uur rijden wij weg bij onze overnachtingcamping. De bedoeling is om vandaag reeds de eindbestemming in het Zillertal te bereiken. Normaal moet dat goed te doen zijn het is ongeveer 550 km.  Onderweg tijdens een koffiestop word er besloten om dit keer München te vermijden en bij Autobahnkreuz Biebelried richting de Fernpas te gaan. Dit blijkt in kilometers toch iets langer te zijn dan de route over München. Wanneer we rond 18.00 uur bij Reutte in Tirol zijn staan wij voor het dilemma overnachten of toch door rijden. Aangezien we dan pas rond 21.00 in Fügen arriveren kiezen we er voor om een camping te gaan zoeken. Bij toeval (we missen de afslag en volgen de "verkeerde" borden camping) komen we via een behoorlijke bergweg uit bij Camping Seespitz aan de Plansee. Deze camping is idyllisch gelegen en vanaf de camping kan je direct de meest prachtige wandelingen maken. Volgens onze Duitse buurman woonachtig in Bayern en regelmatig op deze camping te vinden is het bij mooi zomerweer erg druk en raadzaam om even te bellen of er wel plaats is.

Dinsdag 15 augustus 2006

Aangezien Peter vandaag jarig is en we afgesproken hebben met Martin en Christine onze Oostenrijkse vrienden moeten wij vandaag de rustige camping aan de Plansee verlaten en richting het Zillertal. De Fernpas welke wij vaak solo gereden hebben blijkt richting Oostenrijk met caravan voor een ervaren chauffeur geen problemen op te leveren. Slechts twee haarspeldbochten en een klein stukje smal blijken de grootste obstakels. Om circa 12.00 uur staan we bij onze favoriete camping Hell. Spijtig voor ons kunnen we niet staan waar we het liefst willen staan. Dat is de reden dat we later in de week besluiten om op de camping te verhuizen.

Woensdag 16 augustus 2006

Na heerlijk geslapen te hebben willen we vandaag omdat het een van de eerste dagen is een rustige wandeling maken. We rijden richting Pertisau aan de Achensee om daar bij de Langlaufstuberl de auto te parkeren. Vroeger werd er parkeergeld geïnd echter ook in Pertisau heeft men ontdekt dat een parkeerautomaat goedkoper is! Hier heeft men de keuze uit twee dalen om te gaan wandelen. Wij  kiezen voor de weg naar Pletzachalm, bij de parkeerplaats heb je de mogelijkheid om over de weg of over de steig te gaan. Alpenfreaken zoals wij geven toch voorkeur aan de steig en lopen waar we menigmaal in de winter gelanglauft hebben. Na een goed uur bereiken we alm waar we een kop koffie drinken.

Aangezien we nog niet moe zijn en het weer verbeterd besluiten we verder het dal in te trekken richting Gernalm.

Daar aangekomen moet natuurlijk de inwendige mens versterkt worden beiden eten we een klein hapje en genieten van het uitzicht op de bergen. We wandelen op ons gemak terug. Bij de auto aangekomen besluiten we even door te rijden naar Achenkirch om een kijkje te nemen op een van de twee plaatselijke campings. Camping Achenkirch is toegetreden tot de campingcheque formule maar kan ons niet bekoren. Er moet heel wat veranderen willen wij daar onze caravan plaatsen.

Donderdag 17 augustus 2006

Vandaag komt er een plaats op de camping vrij op het door ons gewenste rijtje. Reden dat wij liever daar staan is dat je er langer de zon hebt en een mooier uitzicht. Deze dag staat dus in teken van de verhuizing en voor de rest lekker luieren in de zon.

Vrijdag 18 augustus 2006

Als we opstaan regent het wat tot gevolg heeft dat we langzaam aan doen. Na de koffie word het weer langzamerhand beter en warmer. We besluiten om 's middags naar Breitenbach te rijden. Vanaf hier kan je in een klein uur naar de Bergsteinlsee lopen. Helaas zijn we de camera vergeten maar gelukkig zijn er tegenwoordig mobiele telefoons met flink wat megapixels. Onderstaande foto is dan ook met de gsm genomen.

Zaterdag 19 augustus 2006

Na een kort ritje met de auto staan we op de parkeerplaats van de Spieljochbahn. Met de huislift van Fügen gaan we naar boven. Aldaar aangekomen kijk je o.a. op het Karwendelgebergte en de Achensee.

ls je verder klimt tot aan het kruis (20 minuten vanaf bergstation lift) zijn er prachtige panorama's naar alle kanten. Wij gaan ook die richting op want ons doel vandaag is om de Geolsalm vanaf daar weer naar het middenstation en dan met de lift terug naar beneden.  

Het is genieten geblazen want het eerste gedeelte geeft mooie uitzichten het Vorderes Zillertal in. Tevens kunnen we nu ontdekken hoe het begin van de route is richting Hoch Fügen die al enkele jaren op het verlanglijstje staat van ' nog te doen wandelingen' .

 

Het tweede gedeelte van Geosalm naar het middenstation voert ons gedeeltelijk door het bos en over de skipiste. Ooit willen wij hier nog eens een skivakantie doorbrengen. Echter in de periode dat Emmy vrij kan krijgen van haar werk, eind maart begin april, zijn hier vaak de sneeuwcondities niet meer zo goed als in het Paznauntal. Dus wordt er al enkele jaren gekozen voor Galtür.

klik op volgende voor week 2