Wintersport Zillertal 2008

Samen met Martin en Christine op de Penken

 

21 maart t/m 5 april 2008

Vrijdag 28 maart Vandaag kunnen we eerst wat uitslapen. Martin en Christine onze Oostenrijkse vrienden komen op bezoek en zijn rond 10.00 uur bij ons. Uitslapen is overigens wel nodig na de kilometers piste van gisteren. We drinken op ons gemak een kopje koffie en rijden met hun om 11.15 uur richting de Horbergbahn om daar het skigebied van Mayrhofen in te gaan. Vanaf 11.45 is de skipas weer iets goedkoper dus we wachten tot dat tijdstip eer we naar boven gaan.

Dwars door een dikke wolk komen we boven aan. Het weer is prachtig en de bergen zien er imposant uit. Martin een echte Oostenrijker die bij wijze van spreken met de ski's aan geboren is wil absoluut vandaag de Harakiri piste afdalen. De Harakiri is de steilste piste van Oostenrijk met een hellingspercentage van 78%. Meer info over de Harakiri vindt je hier Wij gaan met hem naar boven maar kiezen voor de rode piste die er naast loopt. Martin gaat van de Harakiri piste af en roept na afloop:"niet moeilijker dan welke andere zwarte piste".

 

 

 

 

We vervolgen onze weg door het skigebied en alles gaat lekker ondanks dat de pistes niet optimaal geprepareerd zijn en er op diverse plaatsen behoorlijke buckels liggen. Dan gebeurd er een vervelend incident op een piste waar alle ruimte is skiet een Duitser Peter onderuit. Deze denkt er in eerste instantie niets aan over gehouden te hebben. Maar later blijkt dat hij toch een verrekte duimspier en een vervelende blessure in de ribstreek aan over gehouden heeft. Verder heeft het tot gevolg dat hij niet zo zeker meer op zijn ski' s staat. Het wordt de slechtste skidag voor zover hij zich kan herinneren de laatste jaren.

 

 

Gelukkig hebben Martin en Christine alle begrip en wordt de dag er niet door verpest. Wat wil je ook met een zonnetje en aangenaam gezelschap. We sluiten de avond af met een heerlijk diner in restaurant Pramstaller. Het advies van Heiko om daar een hapje te gaan eten was geen verkeerde! Ook maken we met Martin en Christine de afspraak om aanstaande zondag naar Steinach am Brenner te gaan om bij hun in het familie skigebied Bergeralm te gaan skiën.