Wintersport Brixental
Westendorf

Heerlijk ontspannen skiën in het skigebied van Westendorf

5 t/m 12 januari 2008

 Vandaag alweer woensdag en de helft van de vakantie is voorbij. Omdat wij een Top Skipas hebben is de keuze waar we willen skiën lastig. Met de Top Ski pas heb je de keuze uit 704 km piste en 245 kabelbanen en liften. Omdat wij vaak in de zomer in Westendorf gewandeld hebben willen we vandaag eens kijken hoe het er daar met sneeuw uit ziet. Na later bleek geen verkeerde keuze. Met de Ki - West worden we rechtstreeks vanuit Kirchberg in het skigebied van Westendorf gedropt.

Omdat het skigebied niet direct aangesloten is op de andere skigebieden is het er heerlijk rustig en heb je de pistes zo wat voor je zelf alleen. Een hele verademing na de drukte van de afgelopen dagen. Het geeft ons het gevoel of we in Galtür zijn want ook daar vindt je nog die rust en natuur beleving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De lunch gebruiken we bij Gasthof Maierl en om een speciale reden.  Wij waren 14 jaar geleden voor het laatst in het betreffende gasthaus in Westendorf . Het Gasthof ligt halverwege de Alpenrose aan het einde van de Wasserfallweg.
 Dit Gasthaus heeft voor ons een speciale betekenis. Het is de laatste keer dat wij met Peter zijn ouders een aantal dagen in Westendorf verbleven. Later dat jaar is onze (schoon)vader overleden. .

 

 

 

 

 

 

 

Onze (schoon)ouders verbleven al enige jaren in een ontbijtpension in Moosen bij Westendorf. Omdat Peter jarig was gingen we gezamenlijk met de eigenaars van het ontbijtpension eten in Gasthof Maierl. Sepp de eigenaar van het ontbijtpension heeft voor die gelegenheid de tafel gereserveerd. Onvergetelijk waren het gezicht van Peter en vader Piet toen zij beiden de gereserveerde tafel zagen.
Deze was bedekt met slingers, confetti en smarties. Tijdens het reserveren had Sepp gezegd dat hij een tafel moest reserveren voor "der Bub der Geburtstag hat". Ja dan word je gezien als een kind van acht en niet als een vent van 30.

 

Mocht je in Westendorf komen dan moet je zeker een keer gaan eten bij Gasthaus Maierl het eten is meer dan voortreffelijk. Voor de wandelaars onder ons. De Wasserfallweg (alleen in de zomer te doen) is zeker een aanrader in dit gebied. Ook na de lunch skiën we nog verder in het skigebied in Westendorf. We eindigen met de afdaling waarbij we uitkomen bij het dalstation van de Ki West lift waar de auto staat. Deze afdaling staat als blauw genoteerd, echter zou eerder gerangschikt moeten worden onder de rode pistes.

 

 

 

 

 

Er zijn punten waar een beginnende skiër problemen kan ondervinden. Aan de bar hebben we hier nog even een discussie over met de Hugo. Ook hij is van mening dat de piste niet overal de kleur blauw heeft. Echter zou er voor een rode piste gekozen zijn dan zou zijn inziens de Ki West bahn niet rendabel zijn. Dat kunnen we goed begrijpen we hebben 's morgen en 's middags weinig skiërs op de piste gezien en van de lift werd weinig gebruik gemaakt. Of heeft dit te maken met de periode van het jaar?