Wintersport Brixental
Scheffau

Gevarieerde pistes in Scheffau, Going en Ellmau en bezoek aan de Schwarzsee

5 t/m 12 januari 2008

 

Donderdag:vandaag weer een mooie dag. Tijd om de andere kant van de Skiwelt in Brixen te bezoeken. We stappen in de auto en zetten koers naar Brixen. Hier parkeren we de auto op de parkeerplaats om de gondelbaan Hoch Brixen net als afgelopen dinsdag omhoog te nemen. Vandaag zijn we te vinden op de pistes in Scheffau, Going en Ellmau. Een gevarieerd gebied waar je allerlei afdalingen vindt. Overal waar je hier skiet heb je steeds een andere blik op de Wilde Kaiser.

Het is een gevarieerd skigebeid waarvoor ieder wat wils is. Als we 's middags terug rijden van Brixen naar Kirchberg merkt Emmy op:"hoe zou de Schwarzsee er in de winter uit zien?" De Schwarzsee is een meertje in de buurt van Kitzbühel waar zomers een natuur zwembad is en waar je mooi kan wandelen. Ook hebben we hier in de zomer een aantal keren gezwommen en was het voor Marsha als we een rondje Schwarzsee deden bij warm weer een zwemparadijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat het meer maar op 10 minuten rijden van Kirchberg ligt besluiten we om er even heen te rijden. Het meertje ligt er stil bij. We zien een eenzame schaatser en een enkele wandelaar. Als je niet zou weten dat  er een meer lag had het net zo goed een weiland kunnen zijn. Wel zijn er veel activiteiten op de parkeerplaats. Er staat al een truck van de ORF in een andere hoek staat een helikopter. De reden van al die activiteit is dat volgend weekend de Hahnenkamrennen, een bekende skiwedstrijd gehouden wordt. Tien dagen van te voren zijn de voorbereidingen al in volle gang.

 

 

 

 

 

 

De piste met de beroemde muizenval is al voor het 'gewone volk' afgesloten. En er wordt hier en daar al sneeuw weggehaald om de piste voor de afdaling en de slalom te preparen. Jammer dat we er niet zijn als de afdalingswedstrijd wordt gehouden.

 

We hadden graag een kijkje willen nemen. Ieder jaar verbazen we ons er over dat de wedstrijdskiërs zich met ware doodsverachting de piste nemen en zich door de muizenval wurmen en dan ook nog even tussendoor een grote sprong moeten maken. En dat met snelheden die boven de 80 km per uur uitkomen.

 

 

 

 

 

 

In de zomer hebben we als eens over de piste gelopen en vol verbazing stilgestaan bij het feit dat hier wordt afgedaald. Even als in het skigebied is ook de Wilde Kaiser bij de Schwarzsee herkenbaar. Door de bomenrij op de grote foto zie je de coulissen van deze prachtige bergketen.