Wintersport Brixental
Kirchberg

Een mistig en regenachtig dagje op de piste in Kirchberg

5 t/m 12 januari 2008

 Zondagochtend als we wakker worden is het zwaar bewolkt. Snel de televisie aan om te kijken op TW1 om de webcambeelden te zien van Kitzbühel en de weersverwachting te horen. Deze voorspelt slecht weer en zelfs ijzel! Boven de 1600 meter sneeuwt het. Kirchberg ligt op 800 meter dus regen in het dorp is ons deel.

 

Na het ontbijt gaan we op stap, skipas hoeven we niet te halen want die zat bij de hotelprijs in en sinds vorige maand hoeven we ook niet meer langs de plaatselijke verhuur aangezien we zelf ski's aangeschaft hebben. De keuze is gevallen op een paar Völkls. Vandaag dus de eerste kans om deze te testen. Vanwege de ijzel voorspelling besluiten we om de auto te laten staan en de skibus te nemen. De bushalte ligt volgens de folder op 500 meter. Echter doe er gerust een paar honderd meter bij, een tegenvaller dus.

 

 

 

 

 

 

 

 

De skibus brengt ons naar de Fleckalmbahn deze zal ons in het skigebied van Kirchberg brengen. Na een paar pistes afgedaald te hebben zijn we gewend aan de ski's. Het zicht op de piste is niet fantastisch maar met de gogle (sneeuwbril) kunnen we nog voldoende zien. Na dat we lunchpauze gehouden hebben en buiten komen is het weer opeens omgeslagen. Dikke mist met heel weinig zicht is ons deel. Helaas zijn we op een plaats in het skigebied waar we eerst nog naar boven moeten met een lift voordat we kunnen afdalen. Boven op de kam is het zicht nog veel slechter, we schatten in dat we zo'n 5 meter zicht hebben en we worden gegeseld door de ijsregen. Ook gaat er inmiddels een stormachtige wind. 

 

 

 

Heel voorzichtig skiën we van pistebord naar pistebord. Nu blijkt dat het niet kennen van het skigebied een groot nadeel is. Veilig bereiken we het bergstation van de Fleckalmbahn. Na onze inspanning van net hebben we geen zin om in de dikke brij de afdaling te maken. We zijn niet de enige. Velen met ons kiezen er voor om met de lift naar beneden te gaan. Beneden staat de skibus al te wachten maar omdat we vanmorgen de afstand tot de bushalte tegen vonden vallen stappen we in een taxibusje die ons heerlijk voor de deur afzet. In het hotel vernemen we dat de Fleckalmbahn en de 3S Bahn een langere tijd niet hebben gedraaid vanwege de harde wind. Nu is meteen het raadsel opgelost waarom de Fleckalmbahn zo langzaam draaide. We hebben er op de terugweg zeker 5 minuten langer ingezeten dan op de heenweg.