Wintersport Brixental
Jochberg

Skiën in het skigebied Jochberg vanuit Kirchberg met de verbindingsgondel 3S

5 t/m 12 januari 2008

 

Vrijdag:onze laatste dag van deze extra ski vakantie. Vandaag gaan we in het skigebied van Kirchberg met de Pengelsteinlift omhoog. Bij het bergstation van de Pengelstein is de verbindinggondel 3S die het skigebied van Kirchberg met het skigebied van Jochberg / Pass Thurn verbind. De gondel hangt hoog boven het dal. Voor mensen met hoogtevrees niet echt geschikt.

Het skigebied van Jochberg ligt voor het grootste gedeelte boven de boomgrens. Een aantrekkelijk skigebied met één groot nadeel. Je moet altijd terug met een sleeplift. Op zich is een korte sleeplift nog wel te doen maar de sleeplift waar wij het over hebben is ellenlang en je staat er zeker 10 minuten in! Regelmatig vallen er mensen uit de lift omdat deze niet alleen omhoog gaat maar ook punten heeft waar deze een stukje daalt. Sta je niet stevig op de ski's dan kan je hier echt in de problemen komen. Gelukkig is hier goed op ingespeeld en hebben ze overal mogelijkheden gemaakt om weer op de piste te komen en dan via de piste weer bij de sleeplift te komen voor een nieuwe poging. Wij staan we stevig op de ski's en kennen het fenomeen van dalen in een lift omdat we dit ook altijd tegenkomen in de Rückbringerlift in Galtür. Helaas voor jullie lezers maar wij bleven staan!

 

 

 

 

De afdalingen in het skigebied van Jochberg zijn erg gevarieerd en in het gebied vindt je een aantal ouderwetse almhutten. De grote zelfbedieningsrestaurants zijn hier een zeldzaamheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder de volle zon genieten wij op de terrasjes en dat in januari. We kunnen helaas geen dalafdaling meer maken naar het dalstation van de Pengelstein. Beiden afdalingen zijn afgesloten en dus eindigt deze week skivakantie in de Pengelsteinlift.

We hopen dat er in de komende we(e)k(en) nog veel sneeuw gaat vallen en dat de temperatuur gaat dalen want anders zullen de sneeuwcondities op de pistes snel verslechteren. We kunnen uiteindelijk dan ook concluderen dat we geluk hebben gehad met het weer en de sneeuwcondities!