Wintersport Brixental

Rondje Hohe Salve in het skigebied van Brixen en Hopfgarten

5 t/m 12 januari 2008

 Dinsdag, volgens de voorspelling, de eerste mooie dag van de week. Tijd om snel in de auto te stappen en richting Brixen te rijden. Hier gaan we met de bergbaan Hoch Brixen omhoog om het skigebied Wilder Kaiser in te gaan. We skiën de zogenoemde Salve runde. Dit is een tocht over diverse pistes waarbij je uiteraard ook op de Hohe Salve komt. De Hohe Salve is de huisberg van Hopfgarten en bij helder weer kan je Gross Venediger en de Gross Glockner zien. 

Wanneer je het rondje achter de rug hebt heb je 12 kilometer afdaling gehad, 9110 meter in de liften gezeten en 2630 hoogtemeters gemaakt. Waarbij de stoeltjeslift Hohe Salve 3 eigenlijk niet meer van deze tijd is. Een krakkemikkerig éénpersoons liftje met ketting en zonder voetsteun. Dit is jeugd sentiment. We voelen ons weer in de jaren zestig van de vorige eeuw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de Hohe Salve drinken we onze cappuccino en genieten van het uitzicht. Op het terras is naast het normale terras een plateau gemaakt met banken en picknick tafels welke rond draait als je lang genoeg blijft zitten kan je een blik in alle dalen werpen. Wij kiezen er voor om zelf het tempo en uitzicht te bepalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas was het kerkje gesloten zodat een blik op het interieur ons niet gegund werd

Tijdens de Salve ronde draai je letterlijk om de Hohe Salve heen. Wanneer we weer aan een andere zijde van de Hohe Salve zijn wordt ons een blik gegund op de Wilde Kaiser. Hier vindt je het skigebied van Going, Ellmau en Scheffau. Als het weer zo blijft gaan we daar zeker van de week nog naar toe.

 

 

 

De lunch gebruiken we bij de Schihütte bij Hoch Söll Op het terras zitten we heerlijk in het zonnetje. Als we onze soep en Frankfurter op hebben zitten we in de schaduw. Tijd om op te stappen. Het is tenslotte pas januari dus logischerwijs ben je op sommige plaatsen al snel in de schaduw.

 

 

 

 

 

 

 

De lift brengt ons opnieuw omhoog. We besluiten de dag met een dalafdaling vanaf de Zinsberg tot aan het dalstation van de gondelbahn in Brixen. Hier eindigt de ronde om de Hohe Salve.

 

 

 

 

 

 

Omdat het vroeger is als we dachten en geen zin hebben om al naar het hotel terug te keren rijden we even naar Westendorf. Midden in het dorp ligt daar de oefenweide waar groot en klein  zijn eerste kunsten op de ski's mag vertonen. Ooit heeft Emmy hier haar eerste strapatzen op de skies  op de "Idiotenhügel" gemaakt. Westendorf ligt nog in het zonnetje en bij een aangename temperatuur kijken we in het centrum rond.