Kroatië

Terugreis van onze drie weekse reis in 2005 naar Krk en Istrië

Met nog 6 dagen voor de boeg en 1400 kilometer van huis word het langzaam aan tijd om terug richting huis te gaan. We willen het op ons gemak doen en hebben daarom nog 3 stops ingepland en 5 overnachtingen.

We rijden via de snelweg terug tot de Oostenrijkse grens en na de Oostenrijkse grens bij Spittal draaien we de B100 op richting Lienz. Bij Lienz overnachten we op de prachtig gelegen camping Seewiese aan de Tristachersee.

De volgende ochtend gaat het over de Felbertauernstrasse en Pas Thurn naar het Zillertal. Een afstand van slecht 150 kilometer maar wel over 2 passen en tweebaanswegen. We doen het lekker op ons gemakje en in de middag komen we in het Zillertal aan. De planning was om twee nachten te kamperen op camping Hofer in Zell am Ziller maar deze heeft slecht twee kleine plaatsen nog vrij waarvan één onder een kersenboom met rijpe vruchten. De eigenaresse gaf zelf aan dat deze plek niet geschikt was. Daarom rijden we terug naar Fügen naar camping Hell de camping die inmiddels uitgegroeid is tot onze favoriete camping.

We beleven er nog twee mooie dagen en genieten van het Zillertal voordat het tijd word om definiteif op huis aan te gaan. De overnachting op weg naar huis doen we op camping Eisenbachtal in Girod (Montabaur) halverwege Frankfurt en Köln. Een prima overnachting camping op weg naar huis. De caravan kan schoon gemaakt worden en we gaan ons zo langzamerhand voorbereiden op de reis in augustus welke opnieuw naar Oostenrijk gaat.